Dar viena puikių indiškų skonių lėkštė!
Vienai didelei keptuvei:
3 galvos česnako ir 10
cm imbiero šaknies = česnako-imbiero pasta
3-4 vnt. didesnių
pomidorų
1 raudona ir 1 žalia
paprika
200 g šparaginių žirnių
1 baklažanas
2 didelės
morkos
pusė kalafijoro
1-3 žali/raudoni
čili pipirai
1 svogūnas
Druskos
1 VŠ balto vyno
acto
1 VŠ kumino sėklų
1 VŠ malto čili
pipiro
1 VŠ Garam Masala
1 VŠ ciberžolės
Česnakus (2 galv.) ir imbierą sutrinti į
košę el. trintuvu.
Pomidorus supjaustyti ketvirčiais ir taip
pat sutrinti į košę.
Paprikas, žirnius, baklažanus supjaustyti nykščio
dydžio skiltelėmis.
Morkas – stambiais kubeliais.
Kalafijorus - stambiais gabalais.
Žalią/raudoną čili – smulkiai.
Svogūną - labai stambiai.
Kuminą pakepinti aliejuje su smulkiai
pjaustyta česnako galvute, sudėti likusius prieskonius ir dar pakepinti. Tada supilti
sutrintų pomidorų masę, įpilti truputį vandens ant dugno (neturi apsemti), sudėti
kietąsias daržoves (žirnius, morkas, kalafijorą) ir patroškinti uždengus 10-15
min. Galiausiai sudėti likusias minkštas daržoves- baklažanus,
paprikas, svogūną. Vėl patroškinti apie 10 min. uždengus.
Pabaigoje įdėti druskos 1-2 VŠ (pagal
skonį) ir 1 VŠ balto vyno acto, apibarstyti šviežia kalendra ir imbiero
juostelėmis. Daržovės turėtų išlikti traškios.