Jei širdis alpsta, kaip nori ko nors greito ir saldaus, jei draugai įsiprašė į svečius ir dar daugybę panašių "jei"...tai peršu šį drėgną, minkštą, greitai pagaminamą, gražiai atrodantį ir visose situacijose gelbėjantį sielos džiaugsmą!
Receptą perėmiau iš mamos (o ji turbūt kažkur internete nužiūrėjo), pridėjau kai ko nuo savęs, bet kepu kiekvienąkart kitaip. Svarbiausia, sakyčiau, laikytis lygių proporcijų: 200 g sviesto : 200 g miltų : 200 g cukraus ir kiaušiniai. Jei mažinate, darykite tai lygiomis dalimis. Aš šįkart ėmiau visko po 150 g.
Kvadratinei formai 25x16 cm sunaudojau:
150 g išlydyto sviesto
150 g miltų
150 g cukraus
3 kiaušiniai
2 arb.š. kepimo miltelių
6-8 didesni obuoliai
Saujelė migdolų drožlių papuošimui
Orkaitę įkaitinti iki 170 C. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti praaušusį tirpintą sviestą, įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti. Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis arba griežinėliais.
1/3 tešlos supilti ant kepimo formos dugno. Išdėlioti sluoksnį obuolių, supilti pusę likusios tešlos, vėl išdėlioti obuolius ir galiausiai užpilti likusia tešla. Viršų galima iškloti dar vienu obuolių (skiltelėmis) sluoksniu ir apibarstyti migdolų drožlėmis.
Kepti apie 1 val. Ar pyragas iškepęs, tikrinti pagaliuku.
Skanaus!