Forelles receptų pagalba nukeliavau į mokyklinius laikus :) Ar dar pamenate tokias bandeles „Roželė“??? Negaliu patikėti, kad jos gavosi tokios nerealios! Minkštos, tikros, kvapnios, natūraliai iškildintos ir nė trupučio nepanašios į pripūstas parduotuvines! Pavargti teko, bet rezultatas atperka visas pastangas :) Skanaus!
Tešlai:
340 g miltų
25 g cukraus
35 g sviesto
16 g šviežių mielių
1 kiaušinis
1,5 g druskos
130 ml pieno
Sluoksniavimui:
25 g cukraus
35 g sviesto
16 g šviežių mielių
1 kiaušinis
1,5 g druskos
130 ml pieno
Sluoksniavimui:
120 g sviesto
Pabarstymui:
Pabarstymui:
Cukraus pudros
Mieles užpilti trečdaliu cukraus ir ištrinti (suaktyvinti). Užpilti dalimi šilto pieno (pyliau 100 ml) ir 15-20 min. palikti, kad mielės suaktyvėtų. Tuomet supilti likusį pieną, išplaktą kiaušinį, sudėti likusį cukrų, druską, miltus ir gerai išmaišyti, paminkyti, galiausiai supilti ištirpintą sviestą ir gerai išminkyti tešlą. Uždengus palikti pakilti (aš šiek tiek pašildžiau orkaitę ir ten įstačiau dubenį su tešla maždaug pusvalandžiui).
Mieles užpilti trečdaliu cukraus ir ištrinti (suaktyvinti). Užpilti dalimi šilto pieno (pyliau 100 ml) ir 15-20 min. palikti, kad mielės suaktyvėtų. Tuomet supilti likusį pieną, išplaktą kiaušinį, sudėti likusį cukrų, druską, miltus ir gerai išmaišyti, paminkyti, galiausiai supilti ištirpintą sviestą ir gerai išminkyti tešlą. Uždengus palikti pakilti (aš šiek tiek pašildžiau orkaitę ir ten įstačiau dubenį su tešla maždaug pusvalandžiui).
Iškilusią tešlą iškočioti 1 cm storio sluoksnio stačiakampiu. 2/3 paviršiaus padengti 1/3 minkšto sviesto (40g). Neaptepta sviestu dalis užlenkiama ant apteptosios, o likęs apteptas sluoksnis užlenkiamas ant viršaus. Taip gaunasi 3 tešlos sluoksniai aptepti sviestu.
Paliekama trumpai pakilti (15 min.). Vėl iškočiojama stačiakampio forma, patepama sviestu (40 g), lankstoma trigubai, paliekama pakilti. Tešlai pakilus, vėl eiga pakartojama trečiąkart. Iš viso gaunasi trys sluoksniavimai.
Trečiąkart tešlai pakilus, iškočiojama 1 cm storio sluoksniu, supjaustoma kvadratėliais (10 vnt.), kurie sulankstomi kaip vokeliai. Jie apverčiami sulankstyta puse ant miltais pabarstyto stalo ir paliekami trumpam, kad sutvirtėtų ir neišsiskėstų į visas puses kepant. Apvertus (sulankstyta pusė viršuje), galima dar sutvirtinti pirštais vokelio viduriuką ir kepti iki 220 0C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Iškepusias ir atvėsusias bandeles apibarstyti cukraus pudra.
Recepto šaltinis: Forelles receptai
Paliekama trumpai pakilti (15 min.). Vėl iškočiojama stačiakampio forma, patepama sviestu (40 g), lankstoma trigubai, paliekama pakilti. Tešlai pakilus, vėl eiga pakartojama trečiąkart. Iš viso gaunasi trys sluoksniavimai.
Trečiąkart tešlai pakilus, iškočiojama 1 cm storio sluoksniu, supjaustoma kvadratėliais (10 vnt.), kurie sulankstomi kaip vokeliai. Jie apverčiami sulankstyta puse ant miltais pabarstyto stalo ir paliekami trumpam, kad sutvirtėtų ir neišsiskėstų į visas puses kepant. Apvertus (sulankstyta pusė viršuje), galima dar sutvirtinti pirštais vokelio viduriuką ir kepti iki 220 0C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Iškepusias ir atvėsusias bandeles apibarstyti cukraus pudra.
Recepto šaltinis: Forelles receptai