2013-01-25

Sausainiai "Puodelio dangtelis"


Gražūs žiūrėti, nematyta idėja - tai, kas patraukė mano dėmesį!!! Tik labai jau įnoringi gamyboje ir ne itin ypatingi skoniu. Mintis - puiki, galima ją išbandyti ir kitos patikrintos sudėties.

 
3 kiaušinių tryniai
100 g sviesto
100 g cukraus
200 g miltų
Pusės citrinos tarkuotos žievelės
1 AŠ citrinos sulčių
Keli lašeliai vanilės ekstrakto
Žiupsnelis druskos

 
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinių trynius ir viską gerai išmaišyti. Į bendrą masę suberti miltus, citrinos žievelę, druską, vanilės ekstraktą, įpilti citrinos sultis. Tešlągerai išminkyti ir dėti 10-20-čiai minučių į šaldymo kamerą, kad atvėstų.
Tešlą iškočioti kvadrato formos ir supjaustyti juostelėmis (tešla labai kaprizinga, todėl paprasčiau su ja dirbti, kai būna gerai atvėsusi). Pirmiausia išdėlioti pusę juostelių horizontaliai, o likusias vertikaliai tokiu principu: atlenkiant iki vidurio nelyginio skaičiaus juosteles (1, 3, 5 ir t.t.), po to lyginio skaičiaus juosteles (2, 4, 6 ir t.t.) ir taip dedant po vieną juostelę vertikaliai nuo vidurio į kairę pusę, o paskui nuo vidurio – į dešinę (kaip nuotraukoje). Tada išpjauti sausainius puodelio ar stiklinės pagalba ir kepti iki 170°C įkaitintoje orkaitėje, kol pagels.
Skanaus!

 
Recepto šaltinis: čia

7 komentarai:

  1. O ir aš šitą buvau užmačius, tik patingėjau gaminti, nors jie labai dailiai atrodo ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, ir mane jie išvaizda užkabino. Nepatingėjau pasižaisti, tuo labiau, kad šią savaitę nesiskundžiu įkvėpimu :D Bet antro karto nebebus. Mūsų šeimynine nuomone, skoniu jie neypatingi :) Bet formą ateity dar pritaikysiu :)

      Panaikinti
  2. O kas negerai, Vilma? Nes atrodo tikrai puikiai. Bet kuriuo atveju, atnešei puikią idėją, tešlą galima pakoreguoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip ir sakau, Ausra, - ideja puiki, labai maloni akiai, lieka tik tesla pakeist, nes si man neitiko niekuo:) Bet daznai buna, kd mano skonio supratimas labai skiriasi nuo ragautoju. Jie buna maziau priekabus :D Taigi, kai kam gali pasirodyt viskas savoj vietoj ir cia...:) Bandykite patys! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kažkur ir aš juos mačiau, pasigrožėjau, bet kažkaip nesusigundžiau pabandyt :) Norėčiau tokius dovanų gaut.. :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Bet tai kokie jie pas tave lygūs ir gražūs! Ne mano kantrybei tokius kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū ačiū, tas grožis ir mane suviliojo :) Bet privargau su ta tešla, ojojoj...Pirmą ir paskutinįkart :)

      Panaikinti