Šiemet metai mano aplinkoje visai nederlingi moliūgais.
Susiruošiau jo ieškoti turguje, nes pernai išbandytas, greit sudorotas, bet
taip blog‘e be įrašo ir likęs moliūgo pyrago receptas ramybės nedavė jau
ilgą laiką. Jis toks paprastas, bet paliekantis šiltus kvapnius
prisiminimus- panašus į meduolį ir kvepiantis kalėdiniais prieskoniais. Su kremo „kepure“ jis būtų absoliučiai išpildytas, bet tą užduotį pasilieku
trečiam bandymui.
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus (rudo, balto arba perpus)1 stiklinė aliejaus (rapsų, saulėgrąžų ar pan.)
1 stiklinė moliūgo tyrės (apie 1 kg išvalyto moliūgo gabalėlių kepti orkaitėje 180°C temperatūroje apie 40 min., kol suminkštės. Tuomet sutrinti)
2 stiklinės miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. cinamono
2 a. š. malto imbiero
Kremui:
200 ml grietinėlės100 g kreminės varškės
½ stiklinės cukraus pudros
1 a. š. vanilinio cukraus
graikinių riešutų
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Į masę supilti aliejų,
sukrėsti moliūgų tyrę, įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir
prieskoniais. Viską gerai išmaišyti.
Kepti stačiakampėje kepimo formoje arba skardoje 180°C temperatūroje apie
30 min. Iškepus, atvėsinti.
Kremui: grietinėlę išplakite su cukraus pudra, sudėti kreminę varškę ir
vanilinį cukrų. Darkart išplakti. Aptepti pyragą ir apibarstyti smulkintais graikiniais riešutais.
Recepto šaltinis: Surfing
the world cuisine
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą