2011-01-24

Varškės trupiniuotis su vyšniomis...ir be jų

Trupiniai:
200 g margarino kepiniams
160 g cukraus
3 stikl. miltų
1 a. š. kepimo miltelių

Varškės masė:
500 g liesos varškės
4 kiaušiniai
100 g grietinės
0.5 stikl. cukrus varškės įdarui
200 g vyšnių be kauliukų

Trupiniai: iš margarino, miltų, kepimo miltelių ir stiklinės cukraus paruošiami trupiniai tešlai, gerai išminkomi ir ištrinami, kad pasidarytų vienodi ir birūs tarp pirštų. Varškės masė: varškė ištrinama, sudedama grietinė, gerai išmaišoma. Kiaušinių tryniai išplakami su cukrumi, baltymai išplakami atskirai. Kiaušinių masė įmaišomą į varškės masę.

Orkaitė įkaitinama iki 160º C. Į kepimo formą beriama 2/3 trupinių, tada pilama varškė ir dėliojamos uogos. Užbarstomi likę trupiniai ir dedama į orkaitę kepti 1 val., kol viršus gražiai paruduos.

2 komentarai:

  1. Sveiki, butu dar idomiau jei parasytumet nors trumpa savo nuomone apie Jusu isbandytus receptus :) Aciu uz Jusu receptus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, nuomonę galiu parašyti kiekvienam asmeniškai, jei tik poreikis bus :) O dėl visų išbandytų "šedevrų" skonio...čia jau asmeniškumai :) Kas vienam tobula, kitam galbūt kasdieniška. Viską, ką renkuosi gaminimui, norisi išragauti ir tikriausiai akivaizdu, kad labiausiai traukia saldumynai. Dar vis toks etapas :)

    AtsakytiPanaikinti