2011-02-23

Meduolių ir bananų pyragas



Skanu. Ko daugiau reikia ?...

800 g šokoladinių meduolių
600 g grietinės
2-3 bananai
4-5 šaukštai cukraus

Meduolius sutrupinti "blenderiu". Grietinę išplakti su cukrumi, bananus supjaustyti griežinėliais. Į formą berti trečdalį meduolių trupinių, tada kiek mažiau nei pusę grietinės, išdėlioti pusę bananų, vėl berti trečdalį meduolių, tada - likusi grietinė, bananai ir viskas gražiai užklojama likusiais trupiniais. Viską gerai, bet atsargiai “papresuoti”, kad “susiklijuotų”. Statyti į šaldytuvą kelioms valandoms, geriausia nakčiai.
  
Recepto šaltinis: Nekenčiu virtuvės

4 komentarai:

  1. Labai noriu pabendyti, bet...gal grietinę galima pakeisti pvz. nat. jogurtu? Nes toks kiekis grietinės, man šiek tiek "nevalgomai" skamba :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš naudojau "Jogurtinę" gritinę. Ji, berods, tik 15% riebumo. Su jogurtu - irgi variantas. Reiktų pabandyti. Svarbiausia, kad nebūtų skystas ;) Sėkmės! Lauksiu įspūdžių ;)

      Panaikinti
  2. Šokoladinių meduolių neradau, pirkau paprastus ir dar pridėjau amareto skonio sausainiukų, visgi dariau su jogurtine grietine, bet manau sekantį kartą pamėginsiu ir su nat.jogurtu, nes viskas labai gražiai ir skaniai gavosi. Puikus ir paprastas receptas! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Receptas tikrai labai paprastas. Smagu, kad patiko ;)

      Panaikinti