2011-11-18

Vokiškas sūrio pyragas (Käsekuchen)


Ir vėl varškė varškė varškė....:) Bet vis dar labai skanu. Siurprizas iškeliavo į Kauną :)

Tešlos pagrindui:
80 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
200 – 250 g miltų,
1 a. š. kepimo miltelių

Arba:
300 g sausainių trupinių (Gaidelis ir pan.)
120 g išlydyto sviesto

Varškės masei:
800 g liesos varškės
50 g minkšto sviesto
2 šaukštai grietinės
150 g cukraus
1 pak. vanilinio pudingo miltelių
5 išplakti baltymai
5 tryniai

Tešla: minkštą sviestą triname su cukrumi, įdedame trynių ir išplaktų baltymų masę, išmaišome. Dedame tešlai skirtus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkome tešlą. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir paruošta tešla.

Varškės kremas: sviestą triname su cukrumi, įdedame grietinės, išplaktus trynius, sudedame varškę. Išmaišome. Sudedame išplaktus baltymus, išmaišome. Pabaigoje įdedame vanilinio pudingo miltelius. Užpilame ant tešlos į formą.
Kepame ~150/170 ° temperatūroje apie 60/70 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą