2011-12-08

Moliūgų cukatos


Dėkoju Keilai iš Fantazijos virtuvėje už šį receptą. Gaminau iš 0,5 kg moliūgo, tad visas recepto sudėtines dalis dalinau iš 8, gal tik citrinos sulčių šiek tiek daugiau įpyliau.
Šauni idėja! Pagraužti prieškalėdiniais vakarais, naudoti kepiniams ar tiesiog dovanoms šalia naminių sausainių...Labai patiko. Skonis neįvardijamas. Kažkas panašaus į egzotinius džiovintus vaisius. Man gavosi lengvai minkštoki, nes pjausčiau didesniais kubeliais ir džiovinau orkaitėje tik 2,5 val., o likusį laiką palikau ant radiatoriaus.

4 kg nuvalyto moliūgo
800 g cukraus
1 citrinos sultys
0,5 a. š. cinamono
cukraus pudros

Nuvalyti moliūgą, supjaustyti stambesniais kubeliais, užpilti cukrumi ir laikyti per naktį.
Kitą  rytą nupilti susidariusį sirupą, jį užvirti, supilti citrinos sultis, įberti cinamono ir pavirti apie 5 min. Karštu sirupu užpilti moliūgų gabalėlius.
Vakare moliūgus su sirupu užvirti ir ant silpnos ugnies pavirti apie 5-7 min., kad neištežtų. Nupilti sirupą. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir suberti moliūgo gabalėlius. Dėti į įkaitintą 60º C orkaitę. Durelės šiek tiek turi būti praviros, kad išgaruotų drėgmė. Džiovinti apie 3-4 val. orkaitėje palaikant 60º C temperatūrą.
Kitą dieną išdžiūvusias cukatas apvolioti cukraus pudroje.

Recepto šaltinis: Fantazijos virtuvėje

8 komentarai:

  1. Labai gražūs.Kokio dydžio pjaustei gabalėlius?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal pusės nykščio dydžio. Šiandien gaminsiu iš likusio turimo moliūgo, bet supjausčiau dar mažesniais. Įvertinsiu kaip geriau. Akivaizdu, kad man patiko, nes iškart gaminu dar :D Dėkui ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šitą gėrį jau senokai ir aš užmačiusi esu, labai vilioja, bet palauksiu kitų metų, kai vėl moliūgų netruks :)
    Nu nerealiai skaniai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, Reda. Darbelio šiek tiek su jais yra (kol išdžiovinami), bet šitas receptas - idealus moliūgo panaudojimas. P.S. moliūgai šiemet rezervuose dar nesibaigė! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. "Gaminau iš 0,5 kg moliūgo, tad visas recepto sudėtines dalis dalinau iš 4", o tai ne iš 8 reikėjo dalinti? :) O idėja labai gera :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jūrate, tu teisi. Dalinau iš 8, sušlubavo skaičiuotuvas :D O idėja tikrai gera. Kai gaminau antrą porciją, moliūgą supjausčiau mažesnėmis skiltelėmis nei pirmąjį ir jie gavosi labiau išdžiūvę. O skanesni man pasirodė stambiau pjaustyti, nes nebūna tokie sausi ir kieti.

    AtsakytiPanaikinti
  7. O ka darot su likusiu sirpu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš jį tiesiog išpyliau, bet, manau, tikrai įmanoma jį gerti, pvz., pasigaminant gaivą ;)

      Panaikinti