2012-02-03

Džiovintų vaisių saldainiai


Puikus atradimas smaližiams. Sunaudoti, manau, galima pačius įvairiausius po ranka turimus džiovintus vaisius (kiekius naudoju "iš akies", maždaug po lygiai).  
Kai gaminau pirmąjį kartą, nedėjau abrikosų. Skonis pasirodė panašus į saldainius "Obelėlė" :) Tokie tamsūs ir lengvai rūgštoki. O šįkart, t.y. su abrokosais, atrodo, gavosi saldesni. Aš rinkčiausi "obelėlę" ;)
Skanaus!
  
Džiovintų abrikosų
Džiovintų slyvų
Džiovintų spanguolių
Džiovintų razinų
Smulkintų riešutų (naudojau migdolus)
Abrikosus, slyvas, spanguoles ir razinas užpilti drungnu vandeniu ir pamirkyti apie 5 min. Vandenį nupilti, vaisius nuspausti ir sumalti (smulkinau blenderiu).
 
Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus, o juos apvolioti smulkintuose riešutuose (juos taip pat blenderiavau). Gautus saldainiukus galima maždaug valandą palaikyti šaldytuve, tada jie bus tvirtesni.  
 
Recepto idėja: Išbandyti receptai


4 komentarai:

  1. Šitie tai labai skanūs:) Kaip tik prieš savaitę juos gaminau Pinigų kartos filmavimams. Tik į jų vidų dar įdėjau po sveiką lazdyno riešutą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu, o improvizuoti turbūt galima, kiek tik fantazija leidžia. Originaliame recepte, pvz., buvo dedamas marcipano rutuliukas, tik aš nenaudojau, nes vyrui jis kažkodėl "kvepia" plastmase :D Na, bet galiausiai jis jų vistiek nevalgė, nes skonis pasirodė panašus į "Obelėlę" :D Visa laime, kad svečiai krimto čepsėdami :D
      P.S. internete vis "užkliūnu" už info, kad toks mišinys (po 1 v. š. razinų, graikiškų riešutų ir džiovintų abrikosų susmulkinti ir viską sumaišyti. Į pjaustytus vaisius įdėti vieną valgomąjį šaukštą medaus ir išspaustos citrinos sulčių. Viską sutrinti ir gautą mase valgyti po vieną šaukštą tris kartu per dieną.) labai tinka imuniteto stiprinimui. Čia juk būtent tai ir dar tokioj gražioj formoj! :)
      P.P.S. O kaip "Pinigų karta" susijusi su šiais saldainiukais?

      Panaikinti
    2. Aš panašius jau kurį laiką darau vaikams, su vis kitokiais džiovintais vaisiais, geriausi saldainiai :) O Pinigukarta.lt su saldainiais tai mažai kuo susijusi, bet prašė kažką sveiko, greito ir skanaus pagaminti, tai greičiausiai savo portale kurį savaitgalį parodys.

      Panaikinti
    3. Saldainiai vaikams, kurie kiekio nereikio riboti :D
      Renie, stebėsiu situaciją "Pinigų kartoje", suintrigavai :)

      Panaikinti