2012-06-18

Rabarbarų pyragas


Po ilgų rabarbarų paieškų(pasirodo, ne taip paprasta aptikti jų turgeliuose!) dalinuosi improvizaciniu saldžiu rezultatu. Maloniai rūgštokas ir trupantis. Sakyčiau, labai vykęs ;)
 
Ø 24 cm apvali forma

Rabarbarų 500 g
Balto cukrus 250 g
Sviesto 150 g
Rudojo cukraus (Demerara, cukranendrių ar pan.) 100 g
Kvietinių miltų 405D tipo (“Karališki”, “Ekstra” ir pan.) 300 g
Kepimo milteliai 1 AŠ

Rabarbarus nulupti, nuplauti, supjaustyti ~1 cm storio kubeliais, užpilti 200 g baltojo cukraus, išmaišyti ir palikti stovėti, kol ruošiami tešlos trupiniai.
Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sudėti kubeliais supjaustytą sviestą ir pasiruošti trupinius. Gautą trupinių masę padalinti į dvi dalis. Į vienąsuberti likusį baltą cukrų (50 g), o į kitą – rudąjį (100 g). Abu trupiniųindus statyti į šaldytuvą ~20-čiai minučių. Išėmus iš šaldytuvo, darkart paminkyti, kad susidarytu stambesni trupiniai.
Kepimo formąiškloti kepimo popieriumi. Trupinių dalį su baltuoju cukrumi sukrėsti ir prispausti prie formos dugno ir šonų, tada supilti cukruotus rabarbarus, o juos apibarstyti trupiniais su ruduoju cukrumi.
Kepti 170 °C temperatūroje ~45 min.
Šviežias –trupantis ir labiau tinkantis valgyti šaukštu, o pastovėjęs parą, jau sėkmingai pjaustomas. Manau, kad vietoj nurodytų 405D tipo miltų naudojant 550D tipo miltus, trupiniai būtų daug standesni, bet čia jau skonio reikalas :)
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą