Kol nesibaigė rabarbarų sezonas, eksperimentuoju :)
Paprasta kaip 2x2. Gražūs, trapūs, gal tik šiek tiek cukraus pagailėjau. Ir įdarą kitąkart patroškinčiau. Tokius galima įdarinėti bet kuo. Ir švieži jie išlieka ilgai.
Trapiai tešlai:
120 g šalto sviesto
250 ml miltų
1/2 a. š. druskos
1/4 puodelio pieno
Įdarui:
300
g kubeliais pjaustytų rabarbarų150 g cukraus
Trapiai tešlai sumaišyti miltus,
druską ir sutarkuotą sviestą, supilti pieną ir suminkyti tešlą. Suformuoti
gumulėlį, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1 val. arba į
šaldymo kamerą 0,5 val. Iš atvėsusios tešlos suformuoti 8 rutuliukus, kiekvieną
iškočioti 2-3 mm storio, o į vidurį dėti rabarbarų, sumaišytų su cukrumi,
įdaro. Kraštelius užspausti, pyragėlius aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti
apie 40 min. 170° C temperatūroje.
Skanaus!
Trapios tešlos recepto idėja: čia
Labai pyragėliškai tarodo, o vidus tkriausiai saldžiai rūgštus? Tikiuosi atspėjau,nes "baisiai" apetetingai atrodo:)
AtsakytiPanaikintiNa taip, skonis turėtų būti saldžiai rūgštus, tik aš šįkart pataupiau cukraus (jo man paskutiniu metu visur atrodo perdaug), tai gavosi šiek tiek per rūgštūs :( Bet jei įdėtum cukraus tiek, kiek nurodyta, t.y. 50% rabarbarų kiekio, būtų viskas OK ;) Ir dar...aš turbūt dar pabandyčiau įdarą patroškinti, tada galėčiau įvertinti kaip geriau. Žodžiu, improvizuok ;) Ir skanaus!
AtsakytiPanaikinti