2012-07-05

Pyragėliai su rabarbarais

Kol nesibaigė rabarbarų sezonas, eksperimentuoju :)
Paprasta kaip 2x2. Gražūs, trapūs, gal tik šiek tiek cukraus pagailėjau. Ir įdarą kitąkart patroškinčiau. Tokius galima įdarinėti bet kuo. Ir švieži jie išlieka ilgai.

Trapiai tešlai: 
120 g šalto sviesto
250 ml miltų
1/2 a. š. druskos
1/4 puodelio pieno

Įdarui:
300 g kubeliais pjaustytų rabarbarų
150 g cukraus

Trapiai tešlai sumaišyti miltus, druską ir sutarkuotą sviestą, supilti pieną ir suminkyti tešlą. Suformuoti gumulėlį, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1 val. arba į šaldymo kamerą 0,5 val. Iš atvėsusios tešlos suformuoti 8 rutuliukus, kiekvieną iškočioti 2-3 mm storio, o į vidurį dėti rabarbarų, sumaišytų su cukrumi, įdaro. Kraštelius užspausti, pyragėlius aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 40 min. 170° C temperatūroje.
Skanaus!

Trapios tešlos recepto idėja: čia

2 komentarai:

  1. Labai pyragėliškai tarodo, o vidus tkriausiai saldžiai rūgštus? Tikiuosi atspėjau,nes "baisiai" apetetingai atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na taip, skonis turėtų būti saldžiai rūgštus, tik aš šįkart pataupiau cukraus (jo man paskutiniu metu visur atrodo perdaug), tai gavosi šiek tiek per rūgštūs :( Bet jei įdėtum cukraus tiek, kiek nurodyta, t.y. 50% rabarbarų kiekio, būtų viskas OK ;) Ir dar...aš turbūt dar pabandyčiau įdarą patroškinti, tada galėčiau įvertinti kaip geriau. Žodžiu, improvizuok ;) Ir skanaus!

    AtsakytiPanaikinti