2012-08-16

Morkų tortas

Prireikė nemažai laiko, kol susidraugavau su morkų pyragu, bet, kai tikslas jau pasiektas, vis knietėjo vykusį receptą išnaudoti kitame amplua. Taigi dar viena improvizacija - morkų tortas. Variantas jau patikrintas kelis kartus, daugeliui įstrigęs ir labai patikęs. Nuoširdžiai rekomenduoju ;)

24 cm apvaliai formai:

Biskvitams:
200 g minkšto sviesto
240 g cukraus
4 kiaušiniai
300 g smulkiai tarkuotų morkų
200 ml šviežiai spaustų apelsino sulčių

320 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių

Kremui:

450 g grietinėlės (35 %)
300 g grietinės (30 %)
100 g cukraus
Citrinos/ apelsino žievelės
1 v. š. citrinos/ apelsino sulčių
Saldintos silpnos juodos arbatos biskvito sulaistymui

Biskvitui:
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, supilti išplaktus kiaušinius, išmaišyti. Sudėti tarkuotas morkas, supilti apelsinų sultis, vėl gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, suberti į morkų masę ir darkart gerai išmaišyti. Kepti 160 °C temperatūroje 15 min. kiekvieną lakštą atskirai (24 cm formai– 3-4 v. š. tešlos).
Kremui:
Išplakti grietinėlę. Grietinę sumaišyti su cukrumi, citrinos/apelsino žievelėmis, sultimis, o, galiausiai, su išplakta grietinėle.
Torto formavimas:
Lakštų kraštus apipjaustyti. Kiekvieną biskvito lakštą sulaistyti saldinta juoda arbata (konditeriniu šepetėliu), pertepti kremu ir taip kartoti procesą iki pat viršaus, kol susinaudos visi lakštai. Vieną biskvito lakštą pasilikti trupiniams (papuošimui). Tortą laikyti bent parą šaldytuve, o po to puošti.
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Isivaizduoju, kad labai skanu! Sakau, kaip didele morkiniu pyragu ir pyragaiciu megeja :D
    O butu labai idomu pamatyti prapjauta gabaleli :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dekui, Gabriele! Na, man buvo tikrai skanu. Ragavusiems irgi :) Ne per saldu, siek tiek rugstoka, jauciasi apelsinu prieskonis, dregnas, minkstas. Juokingiausia, kad niekas nesuprato, ka tiksliai valgo :) Labai noretusi ir man ikelti prapjauto gabaliuko vaizda, deja, abu kartus jie ishkeliavo i svecius. Cia toks variantas, kuri dar tikrai kepsiu, bet jei pasitelkt vaizduote, tai biskvitai identiski is mineto morku pyrago, tik pertepti grietineles-grietines-cukraus-apelsino zieveliu misiniu ;)

    AtsakytiPanaikinti