2012-08-03

Troškinta triušiena


0,5 - 1 kg pjaustyto triušio gabalėlių
1-2 morkų
1 cukinija
3-4 didesnės bulvės
druska, pipirai, lauro lapai, "Provanso" arba "Itališkų" žolelių mišinys
švieži čiobreliai, bazilikai
2-3 VŠ grietinės
1-2 VŠ miltų

Triušieną nuplauti, sudėti į puodą su vandeniu ir apvirti 10-15 min. Vandenį išpilti, mėsą darkart nuplauti ir dėti į naują pasūdytą vandenį virimui. Užvirus, nugriebti putas, įdėti lauro lapų ir toliau virti apie 1,5 val., kol suminkštės. Susidariusio sultinio neišpilti. Į puodą su mėsa ir sultiniu sudėti pjaustytas morkas ir bulves, po 10-15 min. sudėti pjaustytą cukiniją, šviežias ir džiovintas žoleles, pipirus, ir patroškinti apie pusvalandį, kol suminkštės daržovės. Įdėti grietinės, miltų (naudojau "Ekstra"/ "Karališkus", kad nesusidarytų gumuliukai) ir gerai išmaišyti. 

Skanaus!

2 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo:) bet man gaila triusiuuuuuu:( as maza augindavau triusius, pamenu ta svelnu kailiuka, man jie kaip kaciukai kokie:))) triusiena skanu, bet pagalvoju apie triusio paveiksleli ir nebegaliu valgyt;(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man panašiai, bet stengiuosi apie tai negalvoti. :(( Skanu, bet ne mano favoritinė mėsa.
      Vegetarai čia turėtų kalbos :)

      Panaikinti