2013-01-22

Sutrūkę šokoladiniai sausainiai




Kaip būdavo pavydu tų dailiai sutrūkinėjusių šokoladinių sausainių. Mano keli bandymai iki tol buvo nesėkmingi ir skoniu, ir išvaizda. Bet kartais tokios saldumynų eksperimentų mėgėjos, kaip Ilona, ima ir ištraukia į dienos šviesą kažką labai labai vykusio!  Ačiū pirmiausia jai, nes mano akis užkliuvo už jos kulinarinio dienoraščio. Bandom, šypsomės ir ragaujame! ;)

Reikės (nurodau perpus mažesnį kiekį nei originale, nes ir taip gavosi  apie 50 vnt.) :

100 g kakavos
180-200 g cukraus
50 ml alyvuogių aliejaus
2 kiaušinių
170-180 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
~100 g cukraus pudros apvoliojimui


Sumaišyti kakavą, cukrų ir aliejų, kol viskas susijungs į vientisą masę. Po vieną įmušti kiaušinius ir po kiekvieno gerai išmaišyti.
Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską. Sijonant įmaišyti į kakavos-cukraus-aliejaus mišinį. Gerai išminkyti, dėti į maišelį ir laikyti šaldytuve per naktį arba, siekiant greitesnio rezultato, kišti į šaldymo kamerą 40-čiai minučių. Iš atvėsusios tešlos formuoti 10-15 g rutuliukus. Suformuotus sausainukus gausiai apvolioti cukraus pudra ir dėti į kepimo popieriumi ar silikoniniu kepimo kilimėliu išklotą skardą.
Kepti iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 6-8 min. Rekomenduojama stebėti kepimo procesą, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai. Kai sausainiai sutrūkinės, o vidus bus sausas (patikrinti pagaliuku),- iškepę!

Skanaus!

Recepto šaltinis: Skanus gyvenimas

4 komentarai:

  1. As tai bandziau kazkokius pagal recepta nesutrukinejusios, o gavosi utrukineje :) bet skanus :) Tai cukraus pudra pries kepant reik voliot ne paskui?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sutrūkinėti galėtų ir daugiau, bet šiuose didžiausias privalumas - skonis! Mhhhhh...jis nerealus- net antrą dieną minkštas vidus (svarbiausia, manau, neperkepti) ir intensyvaus skonio. Dėta tikrai daug kakavos, bet net neįtarsi ar ten ji, ar šokoladas :)
      O volioti pudroje reikia tik prieš kepimą!
      Skanaus, Medėja, jei bandysi ;)

      Panaikinti
  2. labai skanu, tai tiesa, labai patiko paprasta ir be sokolado ir pigu tiesiog verti demesio

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai faina, kd ir isbandet, ir patiko! As jau juos ne karta kepiau. Linkiu ir Jums to ;)

      Panaikinti