2013-07-01

Sausainiai su mėlynėmis pagal VMG


Vasara vasara...uogos, nauji žurnalai, lūžęs pirštas ir nedarbingumas, reiškiantis grįžimą į virtuvę! Vėl valandos man ir tik man! :) Viskas dėliojasi ne taip jau prastai!
Mintis apie naują žurnalą spaudos rinkoje jau buvo visai užkritusi, kol prekybos centre netyčia už jo užkliuvau. Nepagailėjau keliolikos litų ir drįstu pareikšti, kad, nors VMG ir nėra man patys pačiausi, kūrinys – tobulas....kokybe, idėja ir, žinoma, ta pačia keliolikos litų kaina! Nustebino. Garbės žodis. Ir patiko man labiau nei jų knygos...:)
Neįsivaizdavau, kiek crazy receptų sugebėsiu prisijaukinti, bet veikti čia yra ką...pradedant įprastais sausainiais neįprastai gero skonio! Trašku, gaivu, rūgštelė...kiek dar įvairiausių įdarų galima įsukti į tuos volelius! Senokai jau mano virtuvėlėj nekvepėjo saldumynais...

Tešlai:
200 ml miltų
90-100 g sviesto
100 ml grietinės
½  a.š. kepimo miltelių

Įdarui:
100 ml miltų
100 ml cukraus miltelių (pudros)
½  a.š. vanilinio cukraus
2 saujų mėlynių (kt. uogų)

Aptepimui:
1 kiaušinio trynio
 
P.S. sausainukų gaunasi 12-15 vnt.

Į miltus sudėti smulkintą sviestą, pirštų pagalba suformuoti trupinius (VMG siūlo kapoti peiliu). Supilti su kepimo milteliais sumaišytą grietinę. Užminkyti tešlą (tešlos minkymui man prireikė dar kokių 2 saujų miltų, nors recepte tas faktas nenurodomas. Gal kažkam pavyks ir be jų?). Tešlą palaikyti šaldytuve 1 val.
Atvėsintą tešlą padalinti į 3 dalis ir plonai iškočioti stačiakampio ar apskritimo formos.
Įdarui sumaišyti miltus su cukraus milteliais ir uogomis. Vėl padalinti į 3 dalis.
Ant kiekvienos tešlos dalies užberti įdaro ir suvynioti, galus užspausti. Kiekvieną gautą volelį aptepti kiaušinio plakiniu ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais (prieš pjaustant palaikiau šaldiklyje apie 10-15 min.).
Į kepimo popieriumi išklotą skardą siūlyčiau dėti „volelius“, neatskiriant supjaustytų gabalėlių vienas nuo kito. Kitaip jie griūna, praranda formą, teka įdaras. Kepti 190° C temperatūroje 20 min. P.S. po 15 min. kepimo supjaustytus sausainių gabalėlius galima atskirti peiliu ir palikti toliau kepti. Gausis ideali forma. ;)

Skanaus!
 
Receptas: Žurnalas “Vasara pagal virtuvės mitų griovėjus”, Vasara/2013/Nr. 1

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą