2013-08-15

Duonelė su morkomis pagal VMG


Nebuvo impulso išbandyti šio recepto, kol neparagavau pačių autorių iškepto rezultato. Buvo nusivylimo, kai panašus variantas gavosi tik iš antro karto. Iki absoliučiai identiško matyt trūksta įminti mįslę apie nepaminėtus recepte ingredientus ;) Nepagailėkite morkų - jos čia daro stebuklus: suteikia drėgmės ir purumo. Aš mažinau cukraus kiekį, kad duonelės būtų panašesnės į duoneles, o ne į keksiukus.
 
12 vnt.
 
75 ml grietinėlės (35%)
75 ml vandens
2-3 v. š. cukraus
2-3 didesnės morkos
žiupsnis druskos
210 g kvietinių miltų
7 g sausų mielių
sėlenų, moliūgų ar kt. sėklų
 
Orkaitę įkaitinti iki 190 C.
Grietinėlę pašildyti, suberti cukrų, išmaišyti, kad ištirptų. Supilti vandenį. Į pravėsusį mišinį suberti mieles ir ištirpinti. Miltus išsijoti, įberti druskos, sudėti smulkiai sutarkuotas morkas, suberti sėlenas, moliūgų sėklas. Išmaišyti. Po truputį pilant pieno-mielių mišinį į miltų masę gausis tešla (VMG originaliame recepte rekomenduoja tešlą iškočioti, bet man ji gaunasi per skysta kočiojimui, o padauginus miltų, gaunasi kietesnė ir duonelė). Tešlą kildinti kambario temperatūroje apie 1-1,5 val.
Iš tešlos formuoti rutuliukus (rankomis arba šaukštu) ir dėti į aliejumi pateptą keksiukų kepimo formą. Pabarstyti miltais.
Kepti 13-15 min. Ataušinti išėmus iš kepimo formos.
 
Receptas: Virtuvės mitų griovėjų knyga „7 ingredientai”, 2012, 32 psl.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą