2013-10-28

Plikyti riestainiai su varškės kremu

 
Labai jau man knietėjo juos išbandyti. Taigi - paprasta, tirpsta vienu kąsniu, tik "piešimą" konditeriniu švirkštu dar būtų galima patobulinti :) Kreivoki jie pas mane, bet skoniui tai netrukdo.
 
Tešlai:
125 ml vandens/pieno
50 g sviesto
65 g miltų
2 kiaušiniai
žiupsnelio druskos

Įdarui:
200 g kreminės varškės („President“ ar pan.)
2 v. š. cukraus (pagal skonį) 

Orkaitę įkaitinti iki 200 С.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
Tešlai: puode užkaisti vandenį/pieną su sviestu, pakaitinti iki užvirimo. Pradėjus virti, puodą nukelti, greitai suberti miltus ir išmaišyti iki vienalytės masės. Palikti pravėsti, o tuomet po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant. Tešla turi gautis vientisa ir be gumuliukų.
Į konditerinį maišą su žvaigždutės formos antgaliu sukrėsti tešlos masę. Išspausti apie 7 cm skersmens apvalius žiedus.
Iki 200 С įkaitintoje orkaitėje kepti apie 15 min., po to temperature sumažinti iki 150 C ir kepti dar 10-15 min. Iškepusius palikti atvėsti.
Kremui: varškę išplakti su cukrumi.
Atvėsusius riestainius perpjauti perpus ir pertepti kremu, apibarstyti cukraus pudra. Pastovėję jie suminkštėja.
Skanaus!
 
Receptas: čia

5 komentarai:

  1. Oi situos ir as isbandziau, laaaaaabai geri! tirpsta burnoj tikrai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O man kepant plikytus pyragaičius jau du kartus sprogo konditerinis maišelis iš šono :( Įtariu, kad antgalis per siauras. Kai tik naują maišelį nusipirksiu, tai vėl bandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. mmm.. jau įsivaiduoju juos tirpstant burnoje :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Geručiai jie tikrai, tik aš nebepasakosiu, kaip teko improvizuoti ir terliotis, nes nei vienkartinio, nei daugkartinio maišelio neturėjau :D Gal dėl to ir šleivoki, bet skoniui tai tikrai nekenkia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. atrodo įspūdingai ir itin lengvai paruošiami ;) tik aš nedrįstu tokių gaminti dėl senutėlės orkaitės su jos "išsidirbinėjimais" ;)

    AtsakytiPanaikinti