2013-11-30

Imbieriniai sausainiai su melasa


Klasika – Kalėdiniai imbieriniai sausainiai. Pagaliau galiu pasakyti, kad suradau išbaigtą recepto variantą- spalva ir skoniu...Nepatingėkite įsigyti melasos. Ji tikrai čia „nudirba“ svarbų darbą – sodri spalva, kočiojimui smagi tešlos tekstūra ir nenupasakojamas poskonis. Prieskonių kiekiais galima reguliuotis skonio intensyvumą. Bandykite ir vertinkite, iki švenčių dar marios laiko atrasti savąjį variantą ;)

125 g sviesto
5 valg. š. grietinėlės arba pieno
3 valg. š. melasos (pirkau čia ir šiek tiek pigiau Assorti.lt)
150 g rudojo cukraus
375 g miltų
1 arbat. š. cinamono
2 arbat. š. malto imbiero
1 arbat. š. maltų gvazdikėlių (nedėjau)
2 arbat. š. malto kardamono
1 arbat. š. tarkuotos apelsino/citrinos žievelės
½ arbat. š. kepimo miltelių

Nedideliame puode ištirpinti sviestą, cukrų, grietinėlę/pieną, melasą ir visus prieskonius. Užvirinti nereikia. Į gautą masę įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išminkyti ir padalinti į dvi, tris ar keturias lygias dalis, jas suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą valandai.
Orkaitę įkaitinti iki 170°C.
Iš šaldytuvo išimtą tešlą palaikyti kambario temperatūroje apie 10 min., kad būtų lengviau kočioti. Kočioti galima iškart ant kepimo popieriaus ploniau ar storiau. Tada formelėmis išspausti sausainukus ir kepti plonesnius apie 6 min., o storiau iškočiotus – apie 8 min., kol gražiai paruduos. Stebėkite, kad nesudegtų! Iškepusius atvėsinti skardoje.
Dekoruoti galima: cukraus pudra, išsukta su citrinos sultimis arba morengais (pirktiniais arba naminiais), sumaltais į miltus ir sumaišytus su šiek tiek vandens.
Skanaus!
Recepto idėja: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą