2014-02-07

Fetos ir špinatų krepšeliai


Fetos ir špinatų derinys man yra tobulas. Net nepamenu jau, kur ir kokiame pavidale esu jį ragavusi, bet bandydavau viską, jei tokia galimybė rinktis būdavo- koldūnai, ravioliai, kibinai, kišai, salotos, žinoma, nesumaltu pavidalu… Bet nebuvo tekę ragauti pyrago kaip šis. Net filo tešla mano namuose atsirado pirmąkart. Įsivaizdavau, kad turėtų būti sudėtinga ją “sugaudyti”, kai ji tokia plona ir atseit greit džiūstanti.
Kad kiekis pirmam kartui būtų protingas ir pirmas bandymas įvyktų ir pavyktų kaip galima greičiau, ėmiausi pusės originalaus recepto produktų. Dar tiesa, ta tešlos pjaustymo schema recepte man pasirodė paini ir sukta, tad gamybos procesą aprašau su šiokiais tokiais nukrypimais ir pakoreguotais kiekiais.
Net mano vyras, gana konservatyvus maisto atžvilgiu ir iki tol nedraugavęs nei su feta, nei su špinatais, suvalgė net 2 krepšelius! Tikino, kad tikrai skanu, nors turiu abejonių, jog tai galėjo būti SUPER mandagus atsakas į netipinę romantišką vakarienę…žinant jo užsispyrimą, labiau pasikliaučiau kieno nors kito vertinimu :D


Gaunasi 6 vnt.

Tešlai:
3
sluoksnių filo tešlos
100 g lydyto sviesto


Įdarui:
100 g špinatų

60 g fetos sūrio (naudojau brinzą)
85 g rikotos s
ūrio
1 kiaušinio
2
šakelės šviežių krapų
keletas šviežių svogūnėlių laiškų (nedėjau)
1/2 a. š. džiovinto raudonėlio
žiupsnis druskos
pipiro
 


Orkaitę įkaitinti iki 200° C

Įdaras:
Špinatus nuplikyti karštu vandeniu ir dar kelias minutes palaikyti mirkstant jame. Nusausinti ir smulkiai supjaustyti kartu su kitais žalumynais. Rikota sūrį sumaišyti su feta sūriu, prieskoniais ir gerai ištrinti šakute. Įmaišyti išplaktą kiaušinį, smulkintus žalumynus ir palikti pastovėti, kol ruošiama tešla.

Tešlos krepšeliai:
Atšilusius 3 filo tešlos sluoksnius perpjauti perpus. Gausis 6 vnt. Pridengti drėgnu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų. Imti po vieną sluoksnį, šepetėliu ištepti lydytu sviestu ir perlenkti. Dėti į keksiukų formelę, suformuojant krepšelį. Į vidų dėti gerą valgomą šaukštą įdaro. Taip pasiruošti 6 krepšelius, krepšelio šonus suspaudžiant į vidų. Krepšelius dar galima aptepti likusiu lydytu sviestu ir apibarstyti raudonėliu ar juodojo sezamo sėklomis.
Kepti apie 20 min., kol gražiai pagels. Leisti pravėsti formelėse, o šiek tiek vėliau – ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Valgyti šiltus/ šaltus. 

Recepto idėja: Milk and Honey


 

6 komentarai:

  1. Nuostabiai gražiai atrodo Tavo krepšeliai, net užsimaniau:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Odeta. Manau, kad šiandien procesą kartosiu. Čia buvo tik repeticija :) man tik tešlos gal minkštesnės norėtųsi, bet čia filo! Kitaip nebus, nebent keisti kita. Siūlau ir Tau, susigundyk ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai išbandysiu:) Gal net rytoj pusryčiams, specialiai nusipirkau filo tešlos:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kepetete silikoninese keksiuku formelese ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Santa, kepiau metalineje, kurioj 12 vnt. Nebūtina užpildyti visų. Bet tikrai tiks ir silikoninės. Sėkmės ;)

      Panaikinti
    2. Aciu , pabandysiu , tikiuosi neprikeps :)

      Panaikinti