2014-02-25

OBUOLIŲ PYRAGAS. Greitas ir mėgstamiausias


Jei širdis alpsta, kaip nori ko nors greito ir saldaus, jei draugai įsiprašė į svečius ir dar daugybę panašių "jei"...tai peršu šį drėgną, minkštą, greitai pagaminamą, gražiai atrodantį ir visose situacijose gelbėjantį sielos džiaugsmą!
Receptą perėmiau iš mamos (o ji turbūt kažkur internete nužiūrėjo), pridėjau kai ko nuo savęs, bet kepu kiekvienąkart kitaip. Svarbiausia, sakyčiau, laikytis lygių proporcijų: 200 g sviesto : 200 g miltų : 200 g cukraus ir kiaušiniai. Jei mažinate, darykite tai lygiomis dalimis. Aš šįkart ėmiau visko po 150 g.
 
Kvadratinei formai 25x16 cm sunaudojau:
 
150 g išlydyto sviesto 
150 g miltų 
150 g cukraus
3 kiaušiniai
2 arb.š. kepimo miltelių
6-8 didesni obuoliai
Saujelė migdolų drožlių papuošimui
 
Orkaitę įkaitinti iki 170 C. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti praaušusį tirpintą sviestą, įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti. Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis arba griežinėliais.
1/3 tešlos supilti ant kepimo formos dugno. Išdėlioti sluoksnį obuolių, supilti pusę likusios tešlos, vėl išdėlioti obuolius ir galiausiai užpilti likusia tešla. Viršų galima iškloti dar vienu obuolių (skiltelėmis) sluoksniu ir apibarstyti migdolų drožlėmis.
Kepti apie 1 val. Ar pyragas iškepęs, tikrinti pagaliuku.
 
Skanaus!

8 komentarai:

  1. Atrodo labai gerai; o kai rasai, kad kiekviena karta kepi kitaip, tai ka kaitalioji??

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Aušra! Kaitalioju obuolių kiekį (daugiau arba mažiau), kartais cukraus kiekį (nemėgstu labai saldžių, bet ši proporcija pusėtina). Šįkart vat dar sugalvojau migdolais apibarstyti, anksčiau esu barsčiusi cukrumi, riešutais. Žodžiu, fantazijai laisvė! ;) galima ir uogų įbert. Bet didžiausi šio pyrago privalumai-drėgnas, minkštas, šviežias keletą dienų, paprastas ir greit pagaminamas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įsivaizduoju, kad labai skanus.. su daug daug obuolių :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atrodo tobulai! Turbūt ir skonis tobulas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tobulumui ribų nėra, Ernesta :) bet pyragas labai geras ;) ačiū!

      Panaikinti
  5. Koks puikus, šiandien valgome jau trečią kartą, ir 4 valgytojai vis skundžiasi dėl nedidinamos porcijos... :} ik aš skiltelėmis supjaustytus obuolius dar apiberiu cinamonu ir vaniliniu cukrumi ir išmaišau, negaliu įsivaizduoti obuolių pyrago be šio ritualo :}

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui už šaunius komentarus! Smagu, kad šeimyna pageidauja didesnių kiekių, nes jis tikrai labai paprastas ir tobulas! Aš nesu cinamono gerbėja, todėl barstau migdolų drožlėmis. Skoniams ribų nėra. Saldžių akimirkų didesniais kiekiais! ;)

      Panaikinti