2014-06-11

Šokoladinis pyragas pagal DAVID LEBOVITZ







Receptas iš senokai perskaitytos D. Lebovitz knygos "Saldus gyvenimas Paryžiuje". Puiki knyga- apie šeimynines tradicijas ir daug skanių vaikiškų prisiminimų iš namų virtuvės. Labai skaniai skaitėsi ir net neįtariau, kad šis šokoladinis pyragas toks tobulas. Iš tiesų, ruošiausi kepti šokoladinį pyragą su karamele pagal Beatą. Tik neberadusi kaimynės duoto recepto, prisiminiau šį, gulintį kompiuterio archyvuose. Taigi, nuo savęs pridėjau karamelės ("Rududu"). 

Skanaus, šokolado mėgėjai! Pažadu, abejingi neliksite! ;)

Kvadratinei kepimo formai (25x16 cm) reikės:
250 g kokybiško 60%-70% šokolado
120 g sviesto
70 g cukraus
4 dideli, kambario temperatūros kiaušiniai. Tryniai atskirti nuo baltymų
3 v. š. miltų
žiupsnelis druskos
0,5 indelio "Rududu" (dėjau nuo savęs, recepte nebuvo)

Orkaitę įkaitinti iki 180° C. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
Garų vonelėje išlydyti šokoladą su sviestu. Nukėlus, leisti šiek tiek atvėsti, tuomet įmaišyti pusę cukraus kiekio, kiaušinių trynius ir miltus. 
Kiaušinių baltymus išplakti su druska, pamažu supilti likusį cukrų ir plakti, kol taps standūs. 
Trečdalį baltymų įmaišyti į šokolado masę, tada sukrėsti likusius ir atsargiai išmaišyti. 
Pusę tešlos sukrėsti į kepimo formą, arbatiniu šaukšteliu pamėtyti "Rududu" kąsnelių, užpilti likusią šokoladinę masę, o ant pyrago viršaus vėl - "Rududu". 
Kepti 25 min. (orkaitės funkcija "viršus-apačia-su vėjeliu"). Svarbu neperkepti!
Iškepusi visiškai atvėsinti ir nakčiai dėti į šaldytuvą. 
Pjaustyti kvadratėliais ir mėgautis! ;)







4 komentarai:

  1. Mmmmm, kaip skaniai atrodo. Gaila, kad nesenai pradėjau laikytis dietos. Na nieko - teks palaukti iki gimtadienio :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Saldumynų vasarą turbūt mes visos privengiam. Ir mano praretėję blog'o įrašai tik patvirtina tai :) Pyragas tikrai vykęs tikriems šokolado draugams,

      Panaikinti