2014-12-28

Linco pusmėnuliai

 
Prabėgus darbų maratoną, vasarą pakeitus žiemai ir mintims neduodant ramybės dėl kalėdinių dovanų draugams, sugrįžo įkvėpimas virtuvėje…gal tiksliau prisiverčiau praversti sukauptas knygas ir imtis bent poros nebandytų receptų vien jau dėl to, kad tinklaraštis voratinkliais neužaugtų.
Kadangi visas mano gražaus ir intensyvaus pusmečio laikas susijęs su vokiškai kalbančiais miestais, tai ir saldumynai panašia tema – iš Austrijoje gyvenančios rašytojos knygos. Tokius sausainukus dažnai teko matyti ir Vokietijoje, tik keisčiausia, kad niekad jų ten taip ir neparagavau. Linco pusmėnuliai- trapūs, traškūs,  kvapnūs ir puikiai laikosi kalėdiniuose maišiukuose draugams ;)

Tešlai
100 g sviesto
70 g cukraus
140 g miltų
70 g migdolų miltų arba maltų migdolų be luobelės
Truputis citrinos žievelės ir sulčių
1 a.š. vanilinio cukraus 

Aptepimui ir apibarstymui
1 kiaušinio trynys
Migdolų drožlių 

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, suberti miltus, migdolų miltus /maltus migdolus, tarkuotą žievelę ir citrinos sultis. Išminkyti vienalytę masę ir įsuktą į maistinę plėvelę porai valandų dėti į šaldytuvą.
Iš atgnybtų nedidelių vienodų tešlos gabalėlių suformuoti pusmėnulius, aptepti plaktu kiaušiniu ir užbarstyti migdolų drožlėmis.
Iki 180°C įkaitintoje orkaitėje kepti apie 10-12 min., kol lengvai pagels. Svarbu neperkepti!
Iškeptus sandarioje dėžutėje galima laikyti iki kelių savaičių.

 
Receptas: D. Trečiokaitės knyga „Kvepiantys“, 2012

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą