Prabėgus
darbų maratoną, vasarą pakeitus žiemai ir mintims neduodant ramybės dėl
kalėdinių dovanų draugams, sugrįžo įkvėpimas virtuvėje…gal tiksliau prisiverčiau
praversti sukauptas knygas ir imtis bent poros nebandytų receptų vien jau dėl
to, kad tinklaraštis voratinkliais neužaugtų.
Kadangi
visas mano gražaus ir intensyvaus pusmečio laikas susijęs su vokiškai kalbančiais
miestais, tai ir saldumynai panašia tema – iš Austrijoje gyvenančios rašytojos
knygos. Tokius sausainukus dažnai teko matyti ir Vokietijoje, tik keisčiausia,
kad niekad jų ten taip ir neparagavau. Linco pusmėnuliai- trapūs, traškūs, kvapnūs ir puikiai laikosi kalėdiniuose
maišiukuose draugams ;)
Tešlai
100 g
sviesto
70 g
cukraus
140
g miltų
70
g migdolų miltų arba maltų migdolų be luobelės
Truputis citrinos žievelės ir sulčių
1
a.š. vanilinio cukraus
Aptepimui ir apibarstymui
1 kiaušinio trynys
Migdolų drožlių
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, suberti miltus,
migdolų miltus /maltus migdolus, tarkuotą žievelę ir citrinos sultis. Išminkyti
vienalytę masę ir įsuktą į maistinę plėvelę porai valandų dėti į šaldytuvą.
Iš atgnybtų nedidelių vienodų tešlos gabalėlių
suformuoti pusmėnulius, aptepti plaktu kiaušiniu ir užbarstyti migdolų
drožlėmis.
Iki 180°C įkaitintoje orkaitėje kepti apie 10-12
min., kol lengvai pagels. Svarbu neperkepti!
Iškeptus
sandarioje dėžutėje galima laikyti iki kelių savaičių.
Receptas: D. Trečiokaitės knyga „Kvepiantys“, 2012
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą