2011-03-20

Tortas "Daug varškės ir daug daug vyšnių kovo mėnesį" :)



Skanu ir nesudėtinga, tik naudoti šokoladiniai "Selga" sausainiai man kvepėjo sintetika, todėl mieliau renkuosi "Gaidelius" :)

Pagrindui
300 g šokoladinių/arbatinių sausainių
150 g sviesto
Varškės masei
500 g  riebios varškės
150-200 ml pieno
200 ml grietinėlės
200 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
3-3,5  v. š. želatinos

Uogų masei
200 g vyšnių
1-1,5 v. š. krakmolo

Susmulkintus sausainius sumaišyti su ištirpintu sviestu. Šia mase iškloti torto formos dugną ir dėti į šaldytuvą.
Varškę ištrinti su cukrumi, supilti pieną, iki standžių putų išplaktą grietinėlę. Viską gerai pertrinti blenderiu ir galiausiai supilti ištirpintą želatiną. Paruoštą varškės masę supilti ant sausainių pagrindo ir dėti į šaldytuvą, kad stingtų, mažiausiai 2-3 val., geriausia visai nakčiai.
Vyšnių masė: uogos sudedamos į puodą, pagal skonį beriama cukraus, įpilama šiek tiek vandens ir po truputį pilamas vandenyje ištirpintas krakmolas. Maišoma, kol masė pradeda tirštėti. Sutirštėjusi uogienė atvėsinama ir dedama ant torto viršaus. Vėl laikyti šaldytuve, kol sustings.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą