2011-10-21

Sūrio pyragas su vyšniomis

   
Varškė. Vėlgi. Tik truputį kitaip. Šįkart paįvairinimui su uogomis. Gražu, skanu tiems, kurie nesipyksta su uogienėmis.
 
700 g varškės (9%)
4 kiaušiniai
100 ml pieno
1 stiklinė cukraus
1 pakelis pudingo
1 v. š. bulvių krakmolo
80 g minkšto sviesto
1 a. š. kepimo miltelių 
 
Pagrindui:
300 g sausainių trupinių
120 g sviesto

Pagrindui: sviestą išlydyti ir sumaišyti su sausainių trupiniais. Jais iškloti formos dugną ir dėti į šaldytuvą, kol pasiruošiama varškės masė.
 
Varškės masei: išplakti kiaušinių trynius. Minkštą sviestą, bulvių krakmolą ir pudingą išsukti iki vienalytės masės. Varškę sumaišyti su cukrumi, supilti pieną ir ištrinti blenderiu. Tada sudėti sviesto masę ir kiaušinių trynius. Kitame dubenyje išplakti baltymus ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
Formos šonus ištepti sviestu. Paruoštą varškės masę supilti į formą. Dėti į orkaitę, įkaitintą iki 160º C temperatūros ir kepti apie 1,5 val. Kai paviršius paruduos- pridengti kepimo popieriumi/folija, kad nedegtų.
Kai pyragas visiškai atvėsta, išimti iš formos ir dėti į šaldytuvą. Pyrago paviršių galima puošti uogomis.


4 komentarai:

  1. Labai skanus ir saldus blogas, viliojančios nuotraukos. Matau, kad ant pyrago viršaus vyšnios ir juodas šokoladas - kaip šitas derinukas su varške? Ir ar sūrio masė nesigauna labai standi? Norisi tokio kreminio cheesecake'o.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už komplimentus :) Dažniausiai šį pyragą "dengiu" tik vyšnių mase. Man asmeniškai skonis - superinis. Varškės masė gaunasi ne itin saldi + saldžiarūgštė vyšnių masė. Na, o tobuliausia varškės konsistencija gaunasi ją trinant "blenderiu". Būtent tam ir reikalingas pienas, taip lengviau plakasi. Mano nuomone, pyragas gaunasi švelniai minkštas. Panašų variantą galima pasigaminti nekepant, o su želė (žr. senesnį receptą). Siūlau pabandyti, tikrai skanu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kkio dydio forma naudoti?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš naudojau 26 cm skersmens apvalią formą.

    AtsakytiPanaikinti