2011-12-12

Šokoladiniai biscotti



Antrąkart gyvenime kepti biskočiai. Tikėjausi, kad jie bus labai šokoladiniai, deja, gavosi vos rusvi, o sumalti šokolado gabaliukai per visą kepimo laiką taip ir neištirpo. Kitąkart šokoladą bandysiu išlydyti, manau, bus daug skaniau. Beje, šie gaunasi pakankamai kieti, kaip mūsų "Vilniaus duonos" pieniški džiuvėsiai. Ankstesniame mano biscotti recepte naudojamas aliejus, dėl kurio jie gaunasi ir kieti, ir trapūs, ir visų labiau mėgiami. Jūsų teisė rinktis :)

125 g juodojo šokolado
200 g rudojo cukraus
3 kiaušinių
250 – 300 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
150 g migdolų riešutų
 
Šokoladą susmulkinti „blenderio“ pagalba arba sutarkuoti smulkia trintuve. Susmulkintą šokoladą sumaišyti su miltais, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir riešutais.
Kitame inde gerai išplakti kiaušinius su cukrumi. Šią masę sumaišyti su miltų, šokolado ir riešutų mase. Išminkyti tešlą. Padalinti tešlą į dvi dalis ir iš kiekvienos suformuoti du apie 30 cm ilgio ir apie 10 cm pločio batonėlius. Sudėti batonėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 35 – 40 min. iki 150˚C įkaitintoje orkaitėje.
Iškepus išimti iš orkaitės ir palikti šiek tiek atvėsti ir dar šiltus batonėlius supjaustyti maždaug 2 cm storio riekelėmis, išdėlioti kepimo skardoje ir dar kepti apie 15-20 min. iki 150˚C įkaitintoje orkaitėje.

Recepto šaltinis: Bernardinai.lt

2 komentarai:

  1. Aie bisccoti, neimanoma nustot valgyt :) pavojinga juos kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galbūt :D Bet man geriausias susilaikymas nuo saldumynų - pačiai juos kepti :) O šiaip, jie - puiki kalėdinės dovanos idėja. Šiemet apdalinau visus :)))

      Panaikinti