2012-05-17

Morkų pyragas

Niūrią dieną yra kuo pasidžiaugti! Galų gale pavyko “susidraugauti” su morkytėmis pyrage- rezultatas tikrai valgomas! Tobula spalva, skaniai minkštas ir drėgnas – visiška priešingybė iki šiol keliavusiems į šiukšliadėžę :)Turbūt svarbu gerai išplakti ir „atkasti“ teisingą receptą ;)

100 g minkšto sviesto
120 g cukraus
2 kiaušiniai
150 g smulkiai tarkuotų morkų (1,5 morkos)
100 ml šviežiai spaustų apelsino sulčių (1 apelsinas)
160 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių

Glaistui:
1-2 v. š. citrinų sulčių
3-4 v. š. cukraus pudros

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, supilti išplaktus kiaušinius, išmaišyti. Sudėti tarkuotas morkas, supilti apelsinų sultis, vėl gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, suberti į morkų masę ir darkart gerai išmaišyti.
Tešlai naudojau 18 cm skersmens apvalią kepimo formą. Kepti 180 °C temperatūroje 45 min. Atvėsusį pyragą apšlakstyti glaistu.

Recepto idėja iš: Citrina ir bulvė

4 komentarai:

  1. Tikriausiai dėl to, kad mėgstu morkas, dar nesu valgiusi neskanaus morkų pyrago :)Taviškis atrodo puikus - toks pavasariškas ir nuteikiantis giedrai, kai už lango lyja ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Simona. Man jis irgi pasirodė vykęs, o anksčiau kažkodėl gaudavosi tik šlapia oranžinė masė & nesuprasdavau kodėl :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vilma, gal labai drėgnas morkų tarkis būdavo? Svarbiausia, kad atradai savo receptą, aš tai buvau taip vienu metu užsikabliavus už morkų pyrago, kad kepdavau ir kepdavau ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai ir įdomiausia, kad tarkius vienodo smulkumo naudodavau (burokine tarka, bet patį smulkiausią variantą). Kažkodėl pavyko būtent šįkart. Nesvarbu kada, svarbu, kad pavyko :) Kepčiau ir aš kasdien, jei tik sąžinė po to negraužtų :D :D

      Panaikinti