2013-08-09

Keksas su obuoliene

 
Pirmiausia Aušros blog'e dėmesį patraukė kekso glajus - toks tirštas ir tobulai nuvarvantis! Obuolienė irgi labai gražiai"įsipaišė". Ir kekso nuotraukos buvo tobulos! Žodžiu, užbūrė jis mane ir įsiprašė į virtuvę. Skonis geras, tekstūra puiki, valgiusieji jo nepeikė, bet vat vaizdas nelabai primena Aušros tobulą rezultatą- nei glajus, nei kekso spalva. :( Čia turbūt kaip su tais blynais- pas kaimyną skanesni ir kepa juos visi skirtingai :)
 
Reikės tešlai:
 
118 g miltų
1,5 a. š. kepimo miltelių
1/3 a. š. druskos
1 a. š. cinamono
1 a. š. imbiero miltelių arba šviežio imbiero
1/4 a. š. muskato
2 kiaušiniai
100 g rudojo cukraus
150-200 g saldintos obuolių tyrės (naudojant nesaldintą, dėti daugiau cukraus)
80 ml aliejaus
1 a. š. vanilės ekstrakto
 
Karameliniam glajui:
25 g sviesto
50 g rudojo cukraus
40 ml grietinėlės
žiupsnelis druskos
90-100 g cukraus pudros
 
Orkaitę įkaitinti iki 180 C.
Persijoti miltus, kepimo miltelius, druską, muskatą, cinamoną.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, įmaišyti obuolių tyrę, imbierą, aliejų, vanilės ekstraktą. Įmaišyti miltų masę. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išteptą kepimo formą ir kepti apie 45 min. Iškepusį palikti atvėsti.
Glajui užvirinti sviestą, cukrų, grietinėlę, druską. Masei užvirus, palikti kunkuliuoti 1 min., o tada nukelti nuo ugnies. Po truputį įmaišyti cukraus pudrą, kol glajus taps tirštas. Tada užpilti ant atvėsusio kekso.
 
Skanaus!
 
Receptas: Vaikai ir vanilė 
 

3 komentarai:

  1. Man tai tavasis visai neprastai atrodo; as gal savaji pakepiau ilgiau, nes jis buvo labai storas; bijojau, kad neliktu neiskepes; ir dar as naudoju nebalintus miltus; nezinau, ar tai turi itakos spalvai; o del glajaus - panasu, kad as i ji daugiau cukraus pudros idejau; be tai cia smulkmenos; svarbu, kad skonis buvo geras ir ragavusieji neiskritikavo; man labai malonu, kad isbandei recepta; ACIU!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, Aušra, tikrai nėr už ką dėkoti! ;) Pas Tave ten tiek šedevrų, nusėdusių į mano archyvą! Reikia tik laiko prie jų prieiti. O dėl šio varianto, tai nebalinti miltai, manau, įtakos spalvai turėjo. Čia kvietiniai nebalinti? Gėda, bet net girdėjusi nesu apie tokius.
      Bet Taviškis man vistiek vizualiai - tobulas! ;)

      Panaikinti
    2. Vilma, aha, kvietiniai nebalinti: http://www.kingarthurflour.com/shop/items/king-arthur-unbleached-all-purpose-flour

      Panaikinti