Skanu mėgautis tuo, ką sukuria savos rankos. Netgi tokius dalykus, kaip naminis jogurtas su namine granola ;)
NAMINIS NATŪRALUS JOGURTAS
1 L pieno
1 ind. natūralaus jogurto (naudojau nat. jog. "Dobilas", 125 g)
Pieną užvirinti, užvirinus dar apie 5 min. pavirinti ant silpnesnės kaitros visą laiką maišant, kad neprisviltų ir neišbėgtų. Ataušinti iki šilumos, kurią pakenčia pirštas ;) Tuomet jogurtą įmaišyti į pieną, viską supilti į indą (naudojau 1,5 L stiklainį), uždengti ir palikti kambario temperatūroje 12ai val.
Kadangi man labiau patinka vėsus jogurtas, įkišau jį į šaldytuvą dar keletai val. Tada jau galima maišyti su kuo tik norite: uogos, uogienės, dribsniai ir pan.
GRANOLA
500 g stambesnių dribsnių ("Nordic" netinka)
sauja riešutų
sauja džiovintų spanguolių
sauja razinų
sauja to, ko pageidauja širdis (sėlenos, sėmenys, kokoso drožlės, migdolų plokštelės ir visi įmanomi džiov.vaisiai ir uogos)
3-4 v. š. skysto medaus
50 ml alyvuogių aliejaus
Dribsnius sumaišyti su riešutais (aš juos supjausčiau peiliu į dvi dalis) ir aliejumi bei medumi (naminį medų pašildžiau, kad taptų skystas). Šią masę paskirstyti ant kepimo popieriaus ir kepti maždaug 25 min. 170 °C temperatūroje retkarčiais pamaišant.
Į atvėsusius dribsnius sudėti džiovintus vaisius/uogas.
Recepto šaltinis: Naminis jogurtas ir Granola
Kaip miela malonu, kada ir mano tinklaraštyje rastais receptais žmonės dalijasi, bando ir lieka patenkinti ;)
AtsakytiPanaikintiLabai labai džiaugiuosi, kad skaitai, bandai :)
Džiaugiuos, Kristina, kad pradžiuginau ;) O Tavo blog'ą ir skaitau, ir komentuoju, ir bandau, ir platinu...kažką esu dar išbandžiusi, tik jau nepamenu tiksliai ką ;) Dėkui!
Panaikinti