26 cm apvaliai formai:
Pagrindui:
300 g sausainių (pvz. „Gaidelis“)130 g sviesto
Sūrio masei:
1 kg “President” varškės 4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 pakelis vanilinio/grietinėlės pudingo
50 ml aliejaus (naudojau alyvuogių)
1 a. š. kepimo miltelių
Pagrindui: išlydytą sviestą sumaišyti su sausainių trupiniais. Šia mase padengti kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir šaldytuve palaikyti, kol pasiruošiama masė sūriui.
Sūrio masė: kiaušinius išplakti su cukrumi, šią masę sukrėsti į varškę, supilti aliejų, suberti pudingo ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti. Varškės masę supilti į formą ant sausainių pagrindo ir kepti maždaug 1,5 val. iki 160 ºC įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą atvėsinti ir dėti nakčiai į šaldytuvą. Puošiau vyšnių mase (šaldytas vyšnias su trupučiu vandens ir cukraus trumpai paviriau puode, o masei sutirštinti įpyliau vandenyje ištirpintą 1 a. š. krakmolo).
Skanaus!
Ech gražus.. Aš kažkaip seniai nekepiau jau, nors anksčiau buvo mano mėgstamiausias.
AtsakytiPanaikintiDėkui, Medėja ;) Man šis variantas "labiausias", bet ta simpatija turbūt dėl "President" varškės. ;)
Panaikinti